Izomo Theisha

Gisteren naar Izomo Theisha geweest. Dat is en van de grootste en oudste Shinto tempel complexen.

De Jappaners zijn over het algemeen boedistisch en Shinto. Shinto is een soort natuurgodsdienst en het boedisme is later geinporteerd, maar wat aangepast aan wat er al was. Zegmaar de Jappanse invulling van het boedisme.

Voor zover ik het kan inschatten is Shinto iets belangrijker dan het boedisme. James zei dat het boedisme vooral gebruikt word voor ceremonies rond het overlijden.

Maar wij zijn dus naar Izomo geweest. De grootste tempel wordt om de 50 jaar gerenoveert. Nu werd hij ook gerenoveerd en er was een soort loods omheen gebouwd. Maar de rest was wel toegankelijk.

De tempel is zo belangrijk omdat hij heel oud is en omdat de goden er begin september er hun jaarlijks overleg hebben. Die maandI(op de maankalender) is voor de rest van Japan de maand zonder goden, maar in dit gebied dus de maand wanneer de goden er zijn. Dan komen er heel veel mensen naar deze tempel om te bidden.

Het is ook gebruikelijk om een soort kaartjes te kopen en daar staat een soort voorspelling op. Als de voorspelling positief is houd je het kaartje, als het negatief is hang je hem bij de tempel op.

Reacties

Reacties

Alida

Leuke. leerzame dingen doe je! Xx

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!